dimecres, 17 d’octubre del 2012

Tot arbre té les seves branques i les seves arrels.

Primerament és necessari tenir una idea general sobre què és un mapa conceptual i com està organitzat: Un mapa conceptual és una tècnica utilitzada per a la representació gràfica de coneixement mitjançant una xarxa de conceptes entrellaçats. 

Hi ha moltes maneres diferents de crear un mapa conceptual, només ens cal tenir clars els conceptes i com enllaçar-los de manera que el mapa tingui sentit. En aquesta publicació parlaré de dues eines, primerament parlaré del PearlTrees i seguidament del CMapTools.

"Tot arbre té les seves branques i les seves arrels", sovint quan es parla de mapes conceptuals també es parla d'arbres conceptuals, aquesta "comparació" es veu de forma clara en el programa Pearltrees, un programa online que permet crear mitjançant una estructura similar a la que té un arbre i mitjançant el que s'anomenen les "perles" crear una relació (branques) entre molts conceptes, organitzar-los temàticament, compartir-los amb altres usuaris i portar a terme enllaços amb altres branques d'aquests. 


Seguidament adjunto un vídeo on es veu el funcionament d'aquesta eina.




Com ja he comentat a l'inici d'aquesta publicació també existeix una eina anomenada CmapTools, un programa que facilita de manera gratuita la creació de conceptes, connectors, estils, línies, enllaços i fins i tot la creació d'un enllaç per al visionat en qualsevol moment d'un dels mapes creats. 

Perquè podeu veure de forma "gràfica" un exemple de mapa conceptual elaborat mitjançant el programa CmapTools, us adjunto un exemple elaborat per mi mateix i al peu de la publicació un conjunt de guies sobre aquest programa que són força interessants.






Per a més informació:
Guia de CmapTools 
Guia bàsica de Mapes Mentals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada